Żywienie w chorobach nerek
Kolejna książka Zofii Wieczorek-Chełmińskiej z cenionej na rynku serii dietetycznej tej Autorki. Znajdą w niej Państwo propozycje diet zalecanych m. in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie. Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych elementów leczenia tych schorzeń. Bardzo ważna dla skutecznej terapii jest znajomość zasad przygotowywania posiłków i doboru odpowiednich grup produktów. Sprawdzone i smaczne przepisy proponowane w tej publikacji mogą być nieocenioną pomocą dla pacjentów oraz ich opiekunów w planowaniu codziennych jadłospisów.
Odpowiedzialność: | Zofia Wieczorek-Chełmińska. |
Hasła: | Dietetyka - wydawnictwa popularne Kucharstwo dietetyczne Nerki - choroby - leczenie - wydawnictwa popularne |
Zawiera: | Zobacz zawartość Zofia Wieczorek-Chełmińska. |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, 2004. |
Opis fizyczny: | 207 s. ; 15 x 21 cm. |
Uwagi: | Bibliogr. |
Przeznaczenie: | ln |
Powiązane zestawienia: | Medycyna Gospodarstwo domowe |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
- * Część ogólna
- Rodzaje diet mających zastosowanie w chorobach nerek
- Charakterystyka diet mających zastosowanie w chorobach nerek i dróg moczowych
- Wybrane zagadnienia z technologii potraw
- Dietetyczna ocena przypraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych
- Lista niektórych produktów z podaniem ich ilości w gramach i przybliżonych miarach
- Część szczegółowa
- Przepisy potraw stosowanych w chorobach nerek i dróg moczowych
- Piśmiennictwo
- Spis potraw
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)