Żywienie w chorobach serca
Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca, zakrzepicy krwi!A my?My przodujemy w statystyce umieralności na choroby krążenia i nowotwory.Każdy moment jest dobry, aby podjąć decyzję, że chcemy żyć zdrowiej, a więc dłużej! A
na to jest jedna rada: zmienić radykalnie sposób żywienia. I nie chodzi tu wcale o to, aby się głodzić i męczyć wymyślnymi dietami. Po prostu trzeba jeść inaczej. A jak - dajemy Wam gotową"receptę".
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Zofia Wieczorek-Chełmińska. |
Hasła: | Potrawy dietetyczne Serce - choroby - dietetyka |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, op. 2003. |
Wydanie: | Wyd. 2. |
Opis fizyczny: | 223, [1] s., ; 14 x 21 cm. |
Uwagi: | Na okł.: nowe wyd. Bibliogr. Indeks. |
Powiązane zestawienia: | Medycyna Dieta, odżywianie |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)