Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Chleb : techniki wypieku, przepisy, wskazówki

Autor: Hamelman, Jeffrey.




Oto słynne dzieło Jeffreya Hamelmana - uznanego mistrza piekarstwa, który cieszy się wielkim autorytetem na całym świecie. Autor zdradza sekrety wypieku doskonałego pieczywa i z pasją dzieli się swą ogromną wiedzą, podając szczegółowe przepisy i wskazówki. To niezastąpiona książka dla tych, którzy chcą wiedzieć wszystko o pieczenia dobrego chleba.


Odpowiedzialność:Jeffrey Hamelman ; ilustracje i zdjęcia Chiho Kaneko ; [przekład z języka angielskiego Jakub Kowalczyk].
Hasła:Chleb
Piekarstwo
Pieczywo
Pieczenie (obróbka termiczna żywności)
Zdrowe odżywianie
Przepisy kulinarne
Adres wydawniczy:Warszawa : Foksal, cop. 2013.
Wydanie:Wydanie I (na podstawie wydania II w języku angielskim).
Opis fizyczny:478 stron, [16] stron tablic : ilustracje (w tym kolorowe), fotografie ; 24 cm.
Uwagi:Na stronie tytułowej błędna informacja: Wydanie 2. Bibliografia na stronach 459-460. Indeks.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Kulinaria
Medycyna i zdrowie
Powstanie dzieła:2004 r.
Twórcy:Kaneko, Chiho. Ilustracje

Kowalczyk, Jakub. Tłumaczenie

Powiązane zestawienia:Przepisy kulinarne
Poradniki
Zdrowie
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 55
ul. Gawędziarzy 8

Sygnatura: 641/642
Numer inw.: 56745
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.