Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Płetwa rekina i syczuański pieprz : słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin

Tyt. oryg.: "Shark`s fin and Sichuan pepper ".

Autor: Dunlop, Fuchsia.




Niezwykłe połączenie książki kulinarnej, podróżniczej i obyczajowej. Autorka, miłośniczka i znawczyni kuchni chińskiej, uchodzi za prawdziwego eksperta w tej dziedzinie. Mnóstwo barwnych anegdot, ciekawostek i przepisy: od popularnych makaronów z wieprzowiną i frutti di mare po... pieczonego węża. Jak pisze autorka: to także opowieść o młodej Brytyjce, która wyjechała do Chin i jadła wszystko, niekiedy z zaskakującymi konsekwencjami...


Odpowiedzialność:Fuchsia Dunlop ; z ang. przeł. Joanna Hryniewska.
Hasła:Dunlop, Fuchsia
Odżywianie - kultura - Chiny
Kuchnia chińska
Anglicy za granicą - Chiny - od 1989 r.
Pamiętniki angielskie - od 2001 r.
Adres wydawniczy:Warszawa : Świat Książki, 2011.
Opis fizyczny:351, [1] s. : il. ; 21 cm.
Uwagi:Źródła s. 344-345. Indeks.
Twórcy:Hryniewska, Joanna. Tł.

Powiązane zestawienia:Biografia, autobiografia, pamiętnik, wspomnienia - ogólnie
Azja - geografia, historia, reportaże, podróże
Przepisy kulinarne
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 61
ul. Mieczysława Niedziałkowskiego 25

Sygnatura: 929 Dunlop F
Numer inw.: 41380
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.