Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Mikroekonomia

Tyt. oryg.: "Economics ".

Autor: Begg, David K. H.





Odpowiedzialność:David Begg [oraz] Stanley Fischer, Rudiger Dornbusch ; red. nauk. Ryszard Rapacki ; tł. Bogusław Czarny [et al.].
Hasła:Mikroekonomia - podręcznik akademicki
Adres wydawniczy:Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2007.
Wydanie:Wyd. 4 zm.
Opis fizyczny:622 s. : il. ; 24 cm.
Uwagi:Indeks.
Przeznaczenie:Podręcznik dla studentów pierwszych lat studiów ekonomicznych.
Powiązane zestawienia:Mikroekonomia
Ekonomia
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. Część I. Wprowadzenie
  2. Rozdział 1. Ekonomia a gospodarka
  3. Rozdział 2. Narzędzia analizy ekonomicznej
  4. Rozdział 3. Popyt, podaż i rynek
  5. Część II. Mikroekonomia pozytywna
  6. Rozdział 4. Elastyczność popytu i podaży
  7. Rozdział 5. Decyzje konsumenta
  8. Rozdział 6. Decyzje o podaży - wprowadzenie
  9. Rozdział 7. Koszty a wielkość podaży
  10. Rozdział 8. Konkurencja doskonała i czysty monopol
  11. Rozdział 9. Struktura rynku i konkurencja niedoskonała
  12. Rozdział 10. Rynek pracy
  13. Rozdział 11. Róźne rodzaje pracy
  14. Rozdział 12. Rynki czynników produkcji i podział dochodu
  15. Rozdział 13. Ryzyko i informacja
  16. Rozdział 14. Gospodarka oparta na informacji
  17. Część III. Ekonomia dobrobytu
  18. Rozdział 15. Ekonomia dobrobytu
  19. Rozdział 16. Wydatki i dochody publiczne
  20. Rozdział 17. Polityka przemysłowa i polityka ochrony konkurencji
  21. Rozdział 18. Czy warto sprywatyzować monopol naturalny?

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 57
ul. Chełmżyńska 27/35

Sygnatura: 330
Numer inw.: 9566
Dostępność: można wypożyczyć za kaucją na 14 dni

schowek


Inne wydania tej pozycji w zbiorach biblioteki:

book



Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:

bookbookbookbook


Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.