Gotowanie na parze
Gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wybróbowaną i różnorodną metodą przyrządzania psiłków. W porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia ona łatwe przygotowanie zdrowszych dań, które są kolorowe, pełne smaku i świeżości. Gotowanie przez parowanie, odpowiednie dla wiekszości potraw, ma zdecydowaną przewagę nad innymi technikami kulinarnymi. Posiłki przygotowane na parze są
zdecydowanie bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga dodatkowego tłuszczu, przez co są one zdrowsze i lżejsze.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Mirek Drewniak. |
Hasła: | Kucharstwo - wydawnictwa popularne |
Adres wydawniczy: | Bielsko-Biała : Wydawnictwo Dragon, 2009. |
Opis fizyczny: | 111 s. : il. kolor. ; 25 cm. |
Uwagi: | Indeks. |
Powiązane zestawienia: | Przepisy kulinarne |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
- Wstęp
- Szczypta historii
- Przegląd różnych technik kulinarnych
- Technika gotowania na parze
- Sprzęt do gotowania na parze
- Zasady gotowania na parze
- Przepisy
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)