Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Gotowanie na parze

Autor: Drewniak, Mirek.




Gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wybróbowaną i różnorodną metodą przyrządzania psiłków. W porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia ona łatwe przygotowanie zdrowszych dań, które są kolorowe, pełne smaku i świeżości. Gotowanie przez parowanie, odpowiednie dla wiekszości potraw, ma zdecydowaną przewagę nad innymi technikami kulinarnymi. Posiłki przygotowane na parze są

zdecydowanie bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga dodatkowego tłuszczu, przez co są one zdrowsze i lżejsze.

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Mirek Drewniak.
Hasła:Kucharstwo - wydawnictwa popularne
Adres wydawniczy:Bielsko-Biała : Wydawnictwo Dragon, 2009.
Opis fizyczny:111 s. : il. kolor. ; 25 cm.
Uwagi:Indeks.
Powiązane zestawienia:Przepisy kulinarne
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. Wstęp
  2. Szczypta historii
  3. Przegląd różnych technik kulinarnych
  4. Technika gotowania na parze
  5. Sprzęt do gotowania na parze
  6. Zasady gotowania na parze
  7. Przepisy

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 61
ul. Mieczysława Niedziałkowskiego 25

Sygnatura: 64
Numer inw.: 33941
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowek

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.