Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
bookbook

Jak rozmawiać ze ślimakiem : dziesięć przykazań, które pomogą ci zrozumieć Francuzów

Autor: Clarke, Stephen




Jak zostać dobrze obsłużonym (albo w ogóle obsłużonym) w paryskiej restauracji? Jak prowadzić negocjacje biznesowe i jak romansować z Francuzką? Jak radzić sobie z francuskim sąsiadem i do czego służy tamtejsza służba zdrowia?"Mieszkanie we Francji to umiejętność, nad którą trzeba pracować. Spędziłem tu połowę swego dorosłego życia i wciąż się uczę.

Ta książka jest podsumowaniem wszystkiego, czego nauczyłem się dotychczas" - pisze we wstępie Stephen Clarke, autor bestsellerowych powieści o francuskich przygodach Anglika Paula Westa, Merde! Rok w Paryżu i Merde! W rzeczy samej. W istocie Clarke podaje esencję wiedzy zgromadzonej podczas badań terenowych, które od dwunastu lat prowadzi nad Sekwaną. Z tego pełnego błyskotliwych anegdot, sarkastycznych komentarzy i bon motów na każdą okazję podręcznika survivalu dowiemy się, że Francuz zawsze ma rację (a w każdym razie nigdy nie przyzna, że się myli).

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Stephen Clarke ; przeł. Dominika Cieśla-Szymańska.
Hasła:2001-
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo W.A.B., 2008.
Opis fizyczny:302, [2] s. : il. ; 20 cm.
Uwagi:Autor bestsellerów Merde! rok w Patyżu i Merde! W rzeczy samej.
Powiązane zestawienia:Biografia, autobiografia, pamiętnik, wspomnienia - ogólnie
Publicystyka, reportaż, felieton
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 55
ul. Gawędziarzy 8

Sygnatura: 821-92
Numer inw.: 36663
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowek


Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:

bookbookbookbookbookbookbook



Nowości z działu Biograficzna:

bookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbookbook


Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.