Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Risotto i kaszotto : apetyczne i pożywne.




Ryż oraz kasza już od wielu lat goszczą na naszych stołach, a ich nieoceniony wpływ na nasze zdrowie jest wszystkim dobrze znany. To z nich możemy przygotować najróżniejsze potrawy, które zaspokoją nawet najbardziej wybrednego niejadka. Poznaj wszystkie kombinacje smaków i znajdź swój ulubiony.Dlaczego warto sięgnąć po ryż lub kaszę? Oba te produkty mają pozytywny wpływ na nasz organizm oraz są

podstawą zbilansowanej diety. Ryż dostarcza nam energii oraz niezbędnego białka roślinnego. Nie tuczy i nie zawiera glutenu. Kasza natomiast jest źródłem błonnika oraz cennych składników mineralnych i witamin. Dodatkowo ich cena jest niewygórowana, co pozwala na przygotowanie niezwykle zdrowego posiłku na każdą kieszeń.Czym jest risotto, nie trzeba nikomu tłumaczyć. Wszyscy znają ten pochodzący z Włoch sposób gotowania ryżu o kremowej konsystencji. To właśnie na jego podobieństwo powstało zyskujące coraz większą popularność danie kaszotto. Sposób przygotowania jest taki sam, zmienia się tylko produkt. Dlaczego tak bardzo pokochaliśmy risotto oraz kaszotto? Ponieważ dają nam nieograniczone możliwości łączenia smaków ulubionych warzyw, ziół czy orzechów. Dzięki temu każdy przygotowany posiłek może przynieść zupełnie nowe doznania smakowe. Ponadto ogromnym plusem w przyrządzaniu tych potraw jest czas ich przygotowania oraz poziom trudności, z którym poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Pyszne risotto lub kaszotto ugotujesz już w mniej niż 30 minut!Potwierdzeniem tego jest książka "Risotto i kaszotto. Apetyczne i pożywne", w której znajdziesz 70 różnych przepisów. Publikacja ta usatysfakcjonuje nie tylko fanów dań mięsnych, ale również osoby preferujące kuchnię wegetariańską lub wegańską. Ogromna różnorodność przepisów pozwoli na ugotowanie obiadu dla rodziny z produktów, które masz obecnie pod ręką.

Zobacz pełny opis
Hasła:Kaszotto
Kuchnia polska
Kuchnia włoska
Potrawy jednogarnkowe
Risotto
Książka kucharska
Publikacja bogato ilustrowana
Adres wydawniczy:Warszawa : Buchmann, 2020.
Wydanie:Wydanie I.
Opis fizyczny:174, [2] strony : fotografie ; 24 cm.
Uwagi:Indeks.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Kulinaria
Powstanie dzieła:2020 r.
Powiązane zestawienia:Przepisy kulinarne
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 55
ul. Gawędziarzy 8

Sygnatura: 641/642
Numer inw.: 59894
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.