Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Pastaman : sztuka robienia makaronu krok po kroku

Inny tytuł : "Sztuka robienia makaronu krok po kroku".

Autor: Zielonka, Mateo.




Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym możliwym kształcie - to spełnienie marzeń wielbicieli węglowodanów.W swojej pierwszej książce Mateo podpowiada, jak zrobić makaron własnoręcznie. Znalazły się tu przepisy na klasyczne ciasto jajeczne oraz jego wegańskie odpowiedniki, a także wskazówki, jak

przygotować makaron o rozmaitych kolorach, uzyskiwanych z naturalnych składników, i formach - od płatów do lasagne przez pappardelle i tagliatelle aż po ravioli, tortellini i inne makaronowe pierożki. To także 40 pomysłów na pyszne sosy i dania na kolacje, którymi można zachwycić bliskich oraz gości. Przepisom towarzyszą piękne zdjęcia i jasne instrukcje.Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z makaronem, czy jesteś pasjonatem z doświadczeniem, wsłuchaj się w rady mistrza i przygotuj z nim własne makaronowe dzieła sztuki!

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Mateo Zielonka ; zdjęcia India Hobson.
Hasła:Makaron
Poradniki
Adres wydawniczy:Warszawa : Grupa Wydawnicza Foksal, 2021.
Opis fizyczny:158, [2] strony : fotografie ; 21 cm.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Powstanie dzieła:2021 r.
Twórcy:Hobson, India. Fotografia

Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 57
ul. Chełmżyńska 27/35

Sygnatura: 64
Numer inw.: 18183
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.