Śluby polskie : tradycje, zwyczaje, przepisy
Nota wydawcy: Jakie dni i miesiące są najlepsze na zawarcie małżeństwa? Co symbolizuje biel sukni ślubnej? Co zapewni stałość i wierność? Jaka jest recepta na udane małżeństwo? Na te i inne pytania nurtujące każdą przyszłą parę młodą autorka odpowiada, odwołując się do uświęconych tradycją rytuałów i obyczajów. Ta niezwykła książka
zawiera anegdoty, pomysły na zabawę z gośćmi, a także przykłady jadłospisów weselnych i przepisy m.in. na zupę z lubczyku, placek zaręczynowy, piankę Afrodyty, gorący napój (głównie dla młodego męża) i koktajl na ognistą noc - aby w Waszym małżeństwie panowała wieczna miłość, wierność i... namiętność.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Hanna Szymanderska ; il. Jowita Płoszajska. |
Hasła: | Przepisy kulinarne Ślub i wesele - etnografia - Polska |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Świat Książki, 2008. |
Opis fizyczny: | 334, [1] s. : il. ; 25 cm. |
Uwagi: | Indeks. |
Powiązane zestawienia: | Przepisy kulinarne |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
- Symbole, zwyczaje i obrzędy
- Zaręczyny
- Ślub
- Wesele
- Weselny stół
- Po weselu
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)