

Chleb : techniki wypieku, przepisy, wskazówki
Oto słynne dzieło Jeffreya Hamelmana - uznanego mistrza piekarstwa, który cieszy się wielkim autorytetem na całym świecie. Autor zdradza sekrety wypieku doskonałego pieczywa i z pasją dzieli się swą ogromną wiedzą, podając szczegółowe przepisy i wskazówki. To niezastąpiona książka dla tych, którzy chcą wiedzieć wszystko o pieczenia dobrego chleba.
Odpowiedzialność: | Jeffrey Hamelman ; ilustracje i zdjęcia Chiho Kaneko ; [przekład z języka angielskiego Jakub Kowalczyk]. |
Hasła: | Chleb Piekarstwo Pieczywo Pieczenie (obróbka termiczna żywności) Zdrowe odżywianie Przepisy kulinarne |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Foksal, cop. 2013. |
Wydanie: | Wydanie I (na podstawie wydania II w języku angielskim). |
Opis fizyczny: | 478 stron, [16] stron tablic : ilustracje (w tym kolorowe), fotografie ; 24 cm. |
Uwagi: | Na stronie tytułowej błędna informacja: Wydanie 2. Bibliografia na stronach 459-460. Indeks. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Kulinaria Medycyna i zdrowie |
Powstanie dzieła: | 2004 r. |
Twórcy: | Kaneko, Chiho. Ilustracje Kowalczyk, Jakub. Tłumaczenie |
Powiązane zestawienia: | Przepisy kulinarne Poradniki Zdrowie |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)