

Bosacka po polsku : nowoczesne przepisy kuchni polskiej
W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów ale dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni
sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami!
Kasia Bosacka
Odpowiedzialność: | Katarzyna Bosacka. |
Hasła: | 2001- Książki kucharskie |
Adres wydawniczy: | Poznań : Publicat, cop. 2016. |
Opis fizyczny: | 167, [1] s. : il. kolor. ; 27 cm. |
Powiązane zestawienia: | Przepisy kulinarne |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
- Przystawki zimne
- Przystawki gorące
- Zupa - nasza duma narodowa!
- Dania główne
- A na deser...
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)