Fanklub bułeczek z rozmarynem : czyli ciąg dalszy Toskańskich opowieści ze smakiem
Kontynuacja książki Słodkie pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem.Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam za mąż, zamieszkała w miasteczku Pistoia, gdzie pracuje i wychowuje dziecko. Autorka opowiada ciekawe historie z życia w Toskanii, opisuje święta, targi lokalne i inne wydarzenia, w których uczestniczyła. W każdym rozdziale podaje przepis na danie kuchni
włoskiej zilustrowany kolorowym zdjęciem. W książce znajdziemy też wiele fotografii z Toskanii.Aleksandra Seghi - absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego, filolog włoski. Od siedemnastu lat mieszka w Toskanii. Pracuje w Radio Diffusione Pistoia, przygotowuje i przekazuje wiadomości dla Polaków. Autorka książek: Smaki Toskanii, Słodkie pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem, Zielona Toskania, Domowa kuchnia włoska oraz stron: aleksandraseghi.com, polacywewloszech.com i blogów: turystawtoskanii.blogspot.com, gasamodobio.blogspot.com. Odpowiada za rubrykę kulinarną w magazynie "La Rivista". Pisze artykuły dla portali: Cooklet, BosaMama.pl. Współpracuje z gazetą "W piekarni. W cukierni". W Toskanii prowadzi kursy kulinarne. Oprócz gotowania jej pasją jest tworzenie drewnianej biżuterii. Na co dzień mama Julii.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Aleksandra Seghi. |
Hasła: | Kuchnia włoska Toskania (Włochy) - życie codzienne - od 1945 r. Przepisy kulinarne - Włochy |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Świat Ksiązki, 2015. |
Opis fizyczny: | 206, [1] s. : il. kolor. ; 22 cm. |
Powiązane zestawienia: | Przepisy kulinarne |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Pozycja została zakupiona.