Zjadanie zwierząt
Tyt. oryg.: "Eating Animals ".
Gdy Jonathanowi Safranowi Foerowi urodził się syn, chciał się dowiedzieć, jak powinien go karmić i czym naprawdę jest mięso. Skąd pochodzi? Jak się je produkuje? Jak traktowane są zwierzęta i czy to ważne? Jak zjadanie zwierząt wpływa na gospodarkę, społeczeństwo i środowisko? Wyniki tego śledztwa sprawiły, że stanął twarzą w twarz z rzeczywistością, której jako obywatel nie mógł zignorować, a jako pisarz nie mógł przemilczeć.
Odpowiedzialność: | Jonathan Safran Foer ; przeł. Dominika Dymińska. |
Hasła: | Dobrostan zwierząt Etyka ekologiczna Ludzie a zwierzęta Zootechnika - etyka |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Krytyki Politycznej, 2013. |
Opis fizyczny: | 317 s. ; 21 cm. |
Uwagi: | Tyt. oryg.: Eating Animals. Indeks. |
Powiązane zestawienia: | Przemysł Powieść, opowiadanie, wspomnienia - o zwierzętach |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)