Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Organizacja pracy w hotelarstwie

Autor: Mitura, Elżbieta.




Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów techników i szkół policealnych, a także dla wszystkich osób zainteresowanych pracą w hotelarstwie. Został napisany zgodnie z nową podstawą programową dla zawodu technik hotelarstwa. Jest to rozszerzona wersja podręcznika Hotelarstwo. Organizacja i technika pracy. Jego główne cele i zalety to przystępne omówienie zasad funkcjonowania rynku hotelarskiego i przedsiębiorstwa, jakim jest hotel,

a przede wszystkim - przygotowanie ucznia do egzaminu zawodowego. Liczne ćwiczenia służą kształtowaniu przewidzianych w programie, potrzebnych w tym zawodzie umiejętności, postaw oraz zachowań, pozwalają na praktyczne przyswajanie wiedzy i sprawdzanie na bieżąco efektów nauczania. Książka ma jasny, przejrzysty układ; zrozumienie tematów ułatwiają liczne wykresy i tabele. Zamieszczono też słowniczek pojęć powiązanych tematycznie z hotelarstwem.

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Elżbieta Mitura, Elżbieta Koniuszewska.
Seria:E Edukacja
Hasła:Hotelarstwo - podręcznik dla szkół zawodowych
Adres wydawniczy:Warszawa : Difin, 2009.
Opis fizyczny:360 s. : il. ; 23 cm.
Uwagi:Na okł. nadtyt.: podręcznik. Bibliogr. s. 355-357.
Przeznaczenie:Technikum, szkoła policealna, zawód - technik hotelarstwa.
Powiązane zestawienia:Ekonomia
Hotelarstwo
Zarządzanie
Marketing
Holocaust
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. Rozdział 1. Wiadomości wstępne o hotelarstwie
  2. Rozdział 2. Turystyczna baza noclegowa
  3. Rozdział 3. Standaryzacja obiektów hotelarskich
  4. Rozdział 4. Usługi hotelarskie
  5. Rozdział 5. Kultura i etyka w hotelarstwie
  6. Rozdział 6. Działalność recepcji
  7. Rozdział 7. Czystość i porządek w obiekcie hotelarskim
  8. Rozdział 8. Usługi gastronomiczne w obiekcie hotelarskim
  9. Rozdział 9. Wyposażenie techniczne obiektu hotelarskiego
  10. Rozdział 10. Zarządzanie obiektem hotelarski
  11. Rozdział 11. Odpowiedzialność obiektu hotelarskiego
  12. Rozdział 12. Elementy marketingu w hotelarstwie
  13. Rozdział 13. Podstawowe informacje o turystyce

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 55
ul. Gawędziarzy 8

Sygnatura: 338.48+640.41/.42
Numer inw.: 39574
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.