

Organizacja pracy w hotelarstwie
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów techników i szkół policealnych, a także dla wszystkich osób zainteresowanych pracą w hotelarstwie. Został napisany zgodnie z nową podstawą programową dla zawodu technik hotelarstwa. Jest to rozszerzona wersja podręcznika Hotelarstwo. Organizacja i technika pracy. Jego główne cele i zalety to przystępne omówienie zasad funkcjonowania rynku hotelarskiego i przedsiębiorstwa, jakim jest hotel,
a przede wszystkim - przygotowanie ucznia do egzaminu zawodowego. Liczne ćwiczenia służą kształtowaniu przewidzianych w programie, potrzebnych w tym zawodzie umiejętności, postaw oraz zachowań, pozwalają na praktyczne przyswajanie wiedzy i sprawdzanie na bieżąco efektów nauczania. Książka ma jasny, przejrzysty układ; zrozumienie tematów ułatwiają liczne wykresy i tabele. Zamieszczono też słowniczek pojęć powiązanych tematycznie z hotelarstwem.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Elżbieta Mitura, Elżbieta Koniuszewska. |
Seria: | E Edukacja |
Hasła: | Hotelarstwo - podręcznik dla szkół zawodowych |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Difin, 2009. |
Opis fizyczny: | 360 s. : il. ; 23 cm. |
Uwagi: | Na okł. nadtyt.: podręcznik. Bibliogr. s. 355-357. |
Przeznaczenie: | Technikum, szkoła policealna, zawód - technik hotelarstwa. |
Powiązane zestawienia: | Ekonomia Hotelarstwo Zarządzanie Marketing Holocaust |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
- Rozdział 1. Wiadomości wstępne o hotelarstwie
- Rozdział 2. Turystyczna baza noclegowa
- Rozdział 3. Standaryzacja obiektów hotelarskich
- Rozdział 4. Usługi hotelarskie
- Rozdział 5. Kultura i etyka w hotelarstwie
- Rozdział 6. Działalność recepcji
- Rozdział 7. Czystość i porządek w obiekcie hotelarskim
- Rozdział 8. Usługi gastronomiczne w obiekcie hotelarskim
- Rozdział 9. Wyposażenie techniczne obiektu hotelarskiego
- Rozdział 10. Zarządzanie obiektem hotelarski
- Rozdział 11. Odpowiedzialność obiektu hotelarskiego
- Rozdział 12. Elementy marketingu w hotelarstwie
- Rozdział 13. Podstawowe informacje o turystyce
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)