

Gruzińska uczta : podróż do kraju wina, biesiad i toastów
A gdyby tak któregoś dnia znaleźć się w środku kraju, który kocha wino? Książka Piotra Apostolidisa bo niezwykle ciekawa, pełna wiedzy o winie i winiarstwie, chwilami szalona podróż po Gruzji. Unikalna możliwość spojrzenia na nią z perspektywy nie turysty, a mieszkańca. Fascynująca lektura. Już wiem, dokąd chcę pojechać w najbliższe wakacje!
[Agnieszka Rousseau, dyplomowany enolog,
Winnica Wieliczka]
GRUZIŁSKA UCZTA to fascynująca podróż przez kraj biesiad, w którym nie ma wina bez jedzenia i nie ma jedzenia bez wina.
To opowieść o regionie, gdzie nic nie dzieje się bez wina - świat wina, gdyby nie Gruzja, byłby pewnie o kilka tysięcy lat młodszy. O gruzińskiej kuchni, ucztach do białego rana i radości z życia, której można się uczyć od Gruzinów.
- co się jada na gruzińskich suprach?
- czym się różni tradycyjna gruzińska metoda wytwarzania win od europejskiej?
- Jak zaprzyjaźnić się z Gruzinami?
- czy wino im jest starsze, tym lepsze?
- Jak zrobić czakapuli?
Odpowiedzialność: | Piotr Apostolidis. |
Hasła: | Turystyka winiarska Winiarstwo Winnice Kuchnia gruzińska Zabytki kultury Gruzja Przewodnik turystyczny |
Adres wydawniczy: | Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal, 2019. |
Opis fizyczny: | 286, [2] strony : fotografie ; 22 cm. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Kulinaria Podróże i turystyka |
Powstanie dzieła: | 2019 r. |
Powiązane zestawienia: | Przewodniki turystyczne |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)