Smaczna Polska : regionalny przewodnik kulinarny
Truskawki kaszubskie jak wspomnienie lata, gęste powidła krzeszowickie, kremowy bundz z wiosennego wypasu owiec i sycący pieprzny kindziuk.Magda Gessler zaprasza na niepowtarzalną kulinarną wyprawę. Pokazuje, że w Polsce można znaleźć produkty o unikalnych smakach i wyczarować z nich fantazyjne dania.“Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny" to oryginalne autorskie przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi
specjałami. Przejrzysty podział na regiony pozwoli Ci wzbogacić wycieczki po Polsce o nowe doznania kulinarne, a rady autorki odmienią Twoją kuchnię na co dzień. Czy sięgniesz po produkty rekomendowane w książce, czy zastąpisz je dostępnymi lokalnie zamiennikami, Twoje gotowanie z pewnością zachwyci najbliższych.Szczypta tradycji, ciut nowoczesności i garść polskich smaków!Przed Tobą najsmakowitsza z podróży!
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Magda Gessler. |
Hasła: | Kuchnia polska Kuchnia regionalna - Polska Przepisy kulinarne |
Adres wydawniczy: | Kraków : Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2013. |
Opis fizyczny: | 238, [10] s. : fot. kolor. ; 27 cm. |
Powiązane zestawienia: | Przepisy kulinarne |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)